SEO voor webshops – Hoe u uw webshop zichtbaar maakt in zoekmachines

SEO voor webshops

SEO voor webshops – Hoe u uw webshop zichtbaar maakt in zoekmachines

Een van de belangrijkste dingen voor een webshop is om deze zichtbaar te maken in zoekmachines, en webshops weldadig is essentieel om dat te bereiken. U moet zich richten op het er goed uit laten zien van de belangrijkste producten van uw winkel en goed vindbaar zijn in Google. Het is erg belangrijk om je webshop te laten indexeren door de grote zoekmachines. Tobias Ehlig, SEO-expert en auteur van het boek The Art of Search Engine Optimization, legt uit hoe je het meeste uit SEO voor je webshop haalt.

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen voor SEO voor webshops is om de structuur van je site te analyseren en de juiste zoekwoorden ervoor te kiezen. De startpagina van een e-commerce website is niet hetzelfde als de startpagina van een blog. Het moet een goed converterende bestemmingspagina zijn met informatieve inhoud die bezoekers aantrekt. Het moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn. Een WordPress-thema bevat bijvoorbeeld automatisch een mobiele versie.

Een andere zeer belangrijke factor om te overwegen is de toegankelijkheid. Veel mensen surfen op het internet op hun mobiele telefoon. Google benadrukt dit en een webshop die niet werkt op mobiele apparaten blijft achter. Om dit probleem op te lossen, moet een ontwikkelaar een website optimaliseren voor mobiele apparaten. Voor mobiele versies is het beter om een WordPress-thema te gebruiken. De mobiele versie zou automatisch moeten verschijnen. De beste manier om je webshop toegankelijker te maken, is door een mobiele versie te maken.

Meer informatie: Fellmedia SEO